Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

søndag 1. september 2024

En NM helg til ettertanke

Så er årets NM i Kreativ Lydighet over, og det har vært en helg med opp og nedturer.

I går var det dobbeltstevne, med først et eget stevne for klasse 1. Her satt jeg bak dommerbordet og fikk kose meg med å se og bedømme mange flinke nye ekvipasjer. 

Deretter var det stevne for alle klasser, og her var både Bella og Lissie påmeldt. Jeg var litt i tvil om jeg skulle gå med Bella dagen før NM, men fant ut at ettersom hun som regel gjør det best på stevne nummer to ved dobbeltstevner ville jeg gjøre det. Planen var at jeg skulle diske oss og jobbe med eventuelle problemer som dukket opp, om det ble nødvendig. Dessverre fungerte hun overhodet ikke i går, og begynte med masse tull allerede i starten, så det ble tidlig disk, og jeg prøvde forgjeves å jobbe med ro og å få henne til å gjennomføre noe av programmet. Men det ble veldig lite vi klarte å få til. 

Ganske så fortvilende at ingen ting fungerte dagen før NM, og jeg prøvde å vri og vrenge hjernen, og tenke igjennom alt jeg hadde gjort og ikke gjort, for å finne ut hva jeg skulle gjøre annerledes i dag. I går hadde jeg mest fokus på ro og hvile, noe som fungerte dårlig. Jeg måtte derfor gjøre ting annerledes i dag, og jeg brukte bilturen på morgenen i dag til å tenke hvordan jeg skulle tilrettelegge på best mulig måte. Av rent fysisk tilrettelegging flyttet jeg buret hennes nærmere inngangen til ringen, slik at hun kunne være i det mens jeg satte ut rekvisittene, og at det så ble lett å hente henne når det var klart for oss. Det er best for henne å være i buret, da hun stresser seg opp om noen holder henne mens jeg er inne med rekvisittene. Stoffburet ble satt opp ved plassen vi hadde i går, rett ved utgangen av ringen, slik at vi hadde en grei plass for belønning. Vi var tidlig på plass på morgenen og fikk til en grei liten treningsøkt, hvor hun var kjempeflink i de vanskelige partiene, og jeg fikk belønnet masse for å få opp gleden og selvtilliten hennes. Så gikk vi en fin luftetur før hun fikk ligge i bilen fram til det var på tide å begynne å forberede oss på at det var vår tur. La henne i buret som planlagt, hentet henne når det var klart for oss og kjørte planlagt startrutine. Men, mistet henne ganske kjapt i dag også, og hun vegret seg for mye av starten. Men vi kom oss i gang, men nye vegringer, nye improvisasjoner og mye tull. Vi kom oss igjennom på en eller annen måte, men det var jo ikke sånn programmet skulle ha vært 😔 Resultatet ble som forventet blått, og nest sist av syv deltagere (den syvende disket...)

Jeg vet ikke hva jeg kunne ha gjort annerledes i dag for å hjelpe henne, det er utrolig vanskelig når hun ikke vil gjøre noe som helst av programmet. Selv om vi har hatt dårlige gjennomføringer med dette programmet tidligere har vi også fått to cert i Sverige, så vi har jo fått til ting tidligere, og vi har trent masse og bra i det siste, så nå trodde jeg at vi var på rett vei. 

Men nå er jeg rett og slett litt i tenkeboksen på hva jeg skal gjøre videre. Er fryktelig sliten og frustrert over at selv om jeg legger ned masse jobb i treningen, så vet jeg aldri helt hvor jeg har henne. Jeg vet jo at hun prøver så godt hun kan, og at det er jeg som er "feilen". Men jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skal knekke koden. Og jeg angrer nå bittert på at jeg har søkt om landslagsplass til Nordisk. Jeg vet virkelig ikke om vi har noe der å gjøre, og er nå rimelig bekymret for at det samme skal skje der  🥺 Akkurat nå har jeg mest lyst til å trekke meg, men jeg har jo forpliktet meg ved å si ja til plassen, så jeg får prøve å stå løpet ut.

Eneste (bort)forklaring på helgens problemer er at hun muligens er innbilt svanger. Det nærmer seg tid for "valpefødsel", og hun pleier å bli veldig påvirket. Jeg har ikke merket noe på henne ennå, men om hun om noen dager får melk og lager seg "rede" har jeg en logisk forklaring, og kan skylde på hormoner. Om ikke, har vi virkelig en jobb å gjøre fremover 😨

Helgens høydepunkt var at Lissie i går fikk sitt første opprykksnapp til klasse 3 😁 Programmet hennes er helt nytt, og hun debuterte i klasse 2 i Sverige for noen uker siden. De to konkurransene i Sverige gikk ikke så veldig bra, men i går fikk vi til såpass at det holdt til en 1. premiering (napp) og en 3. plass av 7 startende. Dette er jeg veldig fornøyd med. Vi fikk bra poeng i både vanskelighetsgrad og musikk/fortolkning, så da vet jeg at dette kan vi jobbe videre med. Tanken er å utvide det til klasse 3 etter hvert, og det er kjempedeilig å ha landet musikk, program og ide, så vi nå har noe konkret å jobbe med fremover.



I dag ble det lang ventetid i bilen for Lissie, og både hun og jeg var litt slitne, og vi var ikke helt på samme nett i ringen 😅 Hun valgte yndlingsøvelsen sin som er å løpe store sirkler, så jeg disket oss, fikk henne inn og i avslutningsposisjonen og så forlot vi ringen før musikken var ferdig. Ingen vits i å få mer trening i å løpe rundt 😉 Det var nok mange slitne hunder i dag, og det ble en del disk. For vår del var det helt greit og veldig forståelig. Vi kommer sterkere tilbake.

Nå skal hjernen og kroppen få litt hvile, og så håper jeg at jeg ser lysere på tilværelsen i morgen 😊

Og uansett resultater eller ikke - tusen takk for en veldig trivelig helg til alle involverte! Og en stor takk til arrangør for vel organiserte stevner!

Og sist, men ikke minst, GRATULERER TIL ALLE med vel gjennomførte rutiner, og alle resultater og plasseringer! Dette er fremdeles verdens beste hundesport og hundemiljø 💖


Takk til Aina som tok disse koselige bildene av oss 😊
Du og jag Bella, uansett resultat 💖