Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

mandag 19. august 2024

Värmlandsdansen

Jeg er så glad for at jeg reiste til Karlstad og konkurrerte i helgen, selv om jeg i utgangspunktet syntes det var "galematias" sånn rett etter ferien...😅 Men nå vet jeg hvor vi står og hvor skoene trykker, og kan lage meg planer for høstens treninger.

Det var dobbeltkonkurranser i Freestyle på lørdag og begge jentene var påmeldt begge konkurransene. Lissie debuterte i klasse 2 med sitt "A Million Dreams" program. Programmet ble ferdig planlagt i bilen på vei hjem fra ferie, og vi fikk trent det til musikk bare et par ganger før konkurransen. Man kan vel si det nesten var litt dårlig gjort, men jeg var klar for å improvisere for at hun skulle få en god opplevelse. Programmet ble også litt forenklet og vanskelige øvelser er plukket vekk inntil videre. Grunnen til at jeg ikke valgte å stille i klasse 1 denne gangen også, var at da hadde jeg måttet kutte musikken og gjøre om en del på programmet. Så da valgte jeg å kjøre på. Det viktigste var at hun skulle få ringtrening og trene i å takle konkurransesettingen.

Og Lissie trives i ringen hun, særlig når hun får løpe litt rundt... Og hun hadde ikke helt tid til å vente med å løpe til det var planlagt i programmet... I første starten fikk vi ikke til så veldig mye, da hun var veldig ukonsentrert og tok seg noen runder rundt på banen. Resultatet ble veldig lave poeng (19,20), men med få startende i klassen samt noen som disket, ble det jammen en 3. plass og fin rosett 😆😍 Koselig med rosett i første starten i klasse 2, uansett om poengene var lave 😉 Nå er vi i hvert fall i gang i klassen. I andre starten gikk det litt bedre, og resultatet ble 21,40 og en 5. plass.

Første klasse 2 rosetten 😍
Bella får låne premien, en caps,
og ser ikke helt fornøyd ut 😂

Nå skal vi trene utholdenhet, og trene programmet til musikk med masse lek og belønning underveis, så hun vil bli mer interessert i å være hos meg. Og selvfølgelig lære oss programmet, slik at hun blir tryggere i det hun skal gjøre. Jeg har uansett troa på denne vesle danse-tulle-rare-søte frøkna 💖

Noen bilder fra ringen 😊

Her er siste delen av programmet, med mye hjelp til ukonsentrert hund 😅


Bella sin første start gikk rett vest, og jeg valgte å diske. I andre starten hadde jeg veldig fokus på hvordan jeg selv oppførte meg. Pustet og gikk inn rett i ryggen og med "autoritet". Dette har jeg jo funnet ut tidligere, at jeg da får Bella mer med meg. "Gå inn som en verdensmester", som jeg tidligere har lært på kurs. I tillegg hadde jo Bella allerede fått ut litt futt, både med mer trening og også med en tidligere start på dagen. Jeg lot henne også ligge i buret til jeg hadde satt ut rekvisittene, hentet henne, jobbet med ro, og gikk inn med kontakt. Hun hadde en nydelig ro i starten, og bortsett fra litt piping i starten var hun rolig og konsentrert og jobbet kjempebra. Starten ble veldig bra, og nesten akkurat som den skulle 😍 Men så har vi en sekvens som hun ikke ville gjøre noen av startene, og jeg blir litt fortvilet over at vi ikke får til denne, da den er ganske avgjørende for å få høyere poeng. Den er trent på i hele sommer, og hun gjør den hvor som helst når vi trener denne separat. Jeg krysser det jeg har for at vi med mengdetrening til musikk fremover vil få denne på plass også i konkurransen. Vi har også jobbet masse med ro i sommer, og det skal vi fortsette med. Vel, denne andre starten til Bella ga oss - uten å få til den vanskelige delen - 23,70 poeng og cert, og vi ble nummer 5 av 11 startende. Dette er jeg jo kjempefornøyd med, og nå har jeg fått skikkelig motivasjon til å jobbe videre med dette programmet.

Her er film av første del av programmet vårt, som jeg synes vi fikk til veldig bra denne gangen (med bare littegrann improvisasjon 😉), samt noen bilder.

Så denne turen er jeg veldig glad for at jeg tok, og det er så deilig å ha fått motivasjonen og planer for videre jobbing på plass.

I tillegg ble det jo en veldig hyggelig tur sammen med Ingebjørg og hundene. Masse kos, turer og måltider sammen, og "firerbanden" oppførte seg eksemplarisk, til og med på bar på kveldene 😁 Ja bortsett fra Lissie da, som tok seg en runde i baren på egenhand på lørdagskvelden 😅😂😂 

Takk for turen, bilder og filmer Ingebjørg. Og takk for bilder og filmer og godt selskap også til Marianne som dukket opp som heiagjeng 😊


Koselig stopp og god tur på Skutberget ved Karlstad før vi sjekket inn på hotellet.


Hundene fikk lov til å være med i baren ved resepsjonen, og her kunne vi også spise middag.
Veldig koselig 😊


Før jeg startet på hjemturen på søndag, ble det en god tur rundt i Karlstad sentrum. 
Mange stener, benker og statuer å hoppe opp på 😆


Og tusen takk til våre svenske venner for en veldig koselig helg,

og et veldig bra og effektivt arrangement!





onsdag 14. august 2024

Trening på ferie og travel første uke hjemme

Da er vi vel hjemme etter en fantastisk fem ukers ferie rundt omkring i Europa, hovedsaklig i Frankrike. Bobiltur kan virkelig anbefales, og er en helt topp ferieform også for de firbente. De stortrives med å være tett på oss 24/7, og tar alle nye opplevelser på strake poter 💖 Og så er jo sånne turer fantastisk miljøtrening da, og det skal man ikke kimse av 😊

Trening blir det så som så med på ferie, men i år har vi faktisk fått til noen ok økter. Noen ganger med tilskuere tett på, og andre ganger på avstand. Og vi har fått både applaus og heiarop 😆 Men det blir jo ikke som å trene på egenhånd, med god plass og mulighet for å spille musikk. Men vi har i hvert fall fått trent litt innimellom, både på øvelser til programmene og også litt dogparkour rundt omkring.

Starten av nytt program
En hel park nesten for oss selv - det måtte utnyttes 😊
Dogparkour - stå på og virre rundt
Krysse labber
Trener hun på å krysse labber, sånn helt av seg selv...? 😍
Vingård og god plass 😊
Bella sin avslutning
Slalom og rundt
Vi underholder gjestene på restauranten 😅
Tittei
Dogparkour - på og tittel
Dogparkour - på
Vi underholder utenfor campingens resepsjon 😁
Posering på alle slags rare ting
Rygging opp trappene på
Cathedrale Notre-Dame-du-Puy

Vi kom hjem på torsdag kveld, og allerede denne fredagen går turen til Sverige og konkurranser i Karlstad. Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte på da jeg meldte oss på konkurranser helgen etter ferien... 😅 Men nå er det bare å hoppe i det, og jeg gleder meg til tur.

Begge jentene har ganske nye program. Bella sitt har vi testet i konkurranseringen, men det er nok å ta tak i. Lisse har et helt nytt program, som jeg nå har forenklet litt, slik at vi forhåpentligvis skal klare å vise fram noe. Vi får ha fokus på å ha det gøy, og så får jeg bryte om det skulle bli behov for det. 

Men vi har i hvert fall fått til flere bra økter denne uka, så vi skal være så godt forberedt som mulig når lørdagen kommer. Det er dobbeltkonkurranse, så det blir fire ganger i ringen i løpet av dagen for meg. Jeg håper bare at jeg klarer å huske programmene, og at jeg ikke tuller det til. I dag skal vi trene litt detaljer, og så skal jeg pugge og pugge program, og gå de for meg selv. I morgen blir det å komme seg i hallen på hundeklubben, og kjøre gjennom programmene til musikk og med kostyme på. Så får vi krysse fingrene for at vi er sånn nogenlunde der vi bør være.

Det som blir ekstra spennende er at Lissie skal debutere i klasse 2 😱 Det hadde nok vært lurt å gå i klasse 1 disse konkurransene også, men da hadde jeg måttet kutte musikken, da de har annen musikklengde i Sverige enn i Norge. Det blir bare mye ekstra jobb å gjøre om programmet nå, så "nu kjør vi" 😆

Vi skal kose oss på tur sammen med Ingebjørg, Rito og Tinki - og så skal vi ha det gøy i ringen 💖

Nye rekvisitter har også blitt fikset denne uka.