Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

søndag 11. mai 2014

Konkurranse 7. mai

Denne uken hadde Bonso og jeg endelig vår offisielle debut i freestyleringen. Dette har vi ventet på lenge og jeg gledet meg til endelig å komme igang,  så jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet over at det kun ble en andrepremiering og nummer fem av seks. Etter at vi fikk en uoffisiell førstepremiering på Finnskogen i august hadde jeg store forhåpninger om førstepremiering og første opprykksnapp når vi nå endelig skulle starte offisielt.

Jeg har vært en ivrig samler av andrepremieringer med Buster, og har i grunnen nok av de... ;) Med Buster er jeg strålende fornøyd over å fullføre og få andrepremier, mens jeg har litt større ambisjoner med Bonso. Han er jo generelt mye mer "på" enn Buster, men kanskje han blir litt for mye "på" og litt for ivrig?

Det som skjedde under konkurransen var at han tok seg et par runder i ringen på eget initiativ... Jeg fikk ham tilbake og inn i programmet igjen, men det ble en del trekk på utførelse på grunn av dette.  Kategorien "utførelse" går blant annet på flyt og samarbeidet mellom hund og fører, så da gjelder det å holde fokuset...

I tillegg ble det en førerfeil som den ene dommeren trakk et poeng for. Vi ble ferdige med programmet litt før musikken sluttet, og jeg berømmet ham som jeg pleier etter siste øvelse - men musikken var ikke slutt ennå, så da ble det trekk. Sånn er jo reglene så det er greit, men jeg må nok vurdere om jeg kan avslutte med en mer "ro-øvelse" som kan holdes til musikken stopper. 

Men, skuffelsen går raskt over til kamplyst - her skal det trenes! Vi skal vise at vi kan! :) Og  jeg ser jo klart hva jeg må fokusere på.

Han kan øvelsene, så den er grei. Vi får gode tilbakemeldinger og bestått i kategoriene "Innhold og vanskelighetsgrad" og "Musikk og fortolkning". Det er altså i kategorien "Utførelse" vi mangler litt. Her må vi nok jobbe mer med flyten og samarbeidet. Han elsker jo å jobbe, og er ikke så interessert i det som foregår utenfor ringen, så jeg har nok tatt litt lett på dette. Når jeg tenker meg om har han begynt med de små rundene sine innimellom på trening også, så vi må fokusere på å jobbe mens vi jobber og at han ikke får løpe avgårde før han får tydelig klarsignal fra meg.

I tillegg må jeg skjerpe meg når jeg kommer i ringen. Jeg  tror jeg blir så fokusert på å huske programmet og følge med hvor vi er i forhold til musikken at jeg glemmer  å gi tydelige kommandoer, og da er det jo ikke rart at hunden gjør litt som den vil! ;)

Alt i alt bør jeg være fornøyd med debuten vår! Vi har jo ikke hatt noen konkurranse-trening siden forrige sesong, og jeg føler selv at dette var vår beste gjennomføring så langt, så da er det bare å ta tiden til hjelp så skal vi nok fikse det! :)

Det må jo også sies at det er greit å bli slått av så flinke ekvipasjer! Gratulerer til dere alle!
Og takk for et godt arrangert stevne til  Norsk Belgisk Fårehundklubb. Det var et fint område på Ekeberg å ha konkurranse på. Dessverre var det både kaldt og vått, og det ødela litt av stemningen, men det kan ikke arrangøren noe for ;)

We'll be back! Gleder meg til neste mulighet, som blir Moss 29. mai :)

På grunn av det dårlige været ble det ingen bilder fra konkurransen, men her er et hvor vi venter på vår tur :)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar