Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

mandag 7. september 2015

Vi prøver oss på utstilling

Helgen etter freestylesamlingen var det tid for Bella til å bare være ren og pen og søt... ;)

Utstilling med en pelshund er et kapittel for seg selv... Vask og klipp bør gjøres en uke før utstilling, og så finpusse litt rett før utstillingen. Jadda... Holde en Lagotto-valp ren og pen en hel uke - ikke få ut noe energi med å løpe i skogen og bade i søledammene... Jeg vet at dette er noe jeg ikke kommer til å gjøre så mange ganger... :) Bare prøve å få en godkjent som voksen, sånn just in case man har bruk for det etter hvert... ;)

Til tross for skogstur litt for nærme utstilling, fikk vi da da pyntet og fikset, og stilte glade og fornøyde opp for å prøve oss i Drammen søndag 16. august. Hovedsaklig for miljøtrening, og for å få en liten innføring i utstillingsverdenen.

Hun var eneste valp i klassen, så jeg hadde ingen å se på for å se hva jeg skulle gjøre i ringen, men hadde fått et lynkurs på handlingtrening i hundeklubben. Tusen takk til Øivind! Det startet bra, hun løp fint venstresvingene og sto pent foran dommeren. Dessverre har hun ikke helt perfekt bitt, noe jeg visste om fra før - men tenkte ikke at det skulle bli så stort problem. Hun var underbitt som liten, og det er lov på en Lagotto. Men det hadde endret seg noe, og dommeren brukte laaang tid på å se på tennene. Hun holdt lenge rundt snuten for å se hvordan fortennene sto i forhold til hverandre - og dette gjorde hun tre ganger. Det syntes ikke frøken Bella noe om - så da denne dumme damen bøyde seg over henne for n'te gang sa hun tydelig ifra... "Ok, now we are done!" sa dommeren... Det var vel for så vidt Bella enig i... Dommeren syntes det var synd, for hun var jo en slik "lovely puppy" når hun kom inn i ringen. Og det er jeg jo enig i - uansett utstillingsresultat eller ikke. <3

Ferdig i ringen

Jeg husket heldigvis å ta noen bilder før jeg slapp henne løs i skogen etter utstillingen...


Utstillingsfrøkenen etter en velfortjent skogstur med inkludert gjørmebad :D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar