Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

onsdag 6. mars 2013

Litt av hvert...


Det har vært dårlig med blogging i det siste, så vi får ta en liten oppsamling av ting og tang jeg har notert meg den siste tiden.

Den viktige starten… (13. januar)
Som blogget om tidligere har Bonso og jeg prøvd oss i rekrutt, og jeg har gjort meg opp noen tanker rundt hvorfor vi kommer så skjevt ut. Jeg bør nå ha lært hvor viktig det er å få til riktig start i programmet. Beholde roen og ikke miste kontakten i starten, for da er løpet kjørt!

I Buster sin rekrutt satt jeg i en stol og skulle ha Buster foran meg sittende bamse. Det at jeg ble sittende høyere opp enn ham gjorde at jeg mistet kontakten allerede før vi startet. Det var også vanskelig å få ham i riktig posisjon, så det ble litt hektisk aktivitet som ikke var helt bra. Før vi startet i vår første ordentlige konkurranse gjorde jeg da om programmet slik at jeg satt på huk foran ham. Dette ga meg mye mer kontakt og programmet gikk mye bedre, selv om vi ikke klarte å gjennomføre helt som planlagt… :-)

I Bonso sin rekrutt skulle han sitte bamse og så gå rundt juletreet. Jeg fikk ham først i riktig posisjon, men så spretter han opp og løper ifra. Jeg blir jo da selvfølgelig litt småstresset, får kontakt med ham og får ham til å sitte igjen. Starter så musikken og ser for sent at han sitter alt for nærme juletreet. Resultatet er at han ikke får gått direkte fra sitte bamse til rundt,  og vi er jo da ute å kjøre med en gang :-(

Så mitt håp er at jeg skal kunne beholde roen, få kontakten og gi klarsignal først når jeg føler at jeg har kontroll på situasjonen. Jeg må trene på at folk ser på meg, og ikke bry meg om at folk venter på at jeg skal bli klar til å starte. Jepp… ;-)

Gøy med hund helg... (1.-2. februar)
For noen uker siden hadde vi en skikkelig "gøy med hund helg".

Fredag skulle jeg kjøpe meg litt fred og ro med en ny type tyggeben som kos til de firbente. Buster har alltid vært kresen på godbiter (vil helst ha det som vi spiser) - og han har derfor latt Bonso få overta sin del også - men denne gangen var det noe som fristet. Det vil si; han ville først ikke ha, så Bonso fikk det første benet, men så tok han imot og tuslet mot stua. Bonso hadde allerede vært og lagt sitt ben i kurven og kom tilbake for å prøve å snike til seg det andre også. Men denne gangen ville Buster ha benet selv, og dermed sa det "pang". Vi fikk heldigvis skilt de ganske kjapt - men ikke fort nok til å unngå at Buster fikk seg en liten flenge ved øyet. Heldigvis var begge to like "blide" etterpå, men jeg fikk litt å tenke på… Det er kanskje ikke lurt å la minsten få lure til seg Buster sin del også, så må nok passe litt mer på heretter.

Så var det lørdag kveld, ingen barn ville være hjemme, så mor og far skulle kose seg med biff med deilig tilbehør og vin til.… Jeg holdt på med mitt mens min snille mann skulle fikse maten. Biffene lå klare og skulle bare stekes, da kokken måtte et nødvendig ærend. Vel tilbake på kjøkkenet skulle biffene  i stekepanna: én biff  ok… men hvor var biff nummer to…? Og hva var det Bonso koste seg med i kurven…?
Vel, det smakte godt med laks med bifftilbehør og rødvin også ;-)

Kurs med Frida Binette (16.-17. februar)
I helgen 16. og 17. februar var Bonso og jeg på et fantastisk kurs med Frida Binette, og nå er jeg kjempemotivert for å trene videre.
De fleste deltagerne var nybegynnere innen frestyle, men det var mange flinke ekvipasjer som har gjort det veldig bra i andre hundegrener, så de lærte fort. Og det gjorde ikke noe om vi kunne en del av øvelsene fra før,  vi øvde bare andre varianter av de øvelsene vi kunne - f.eks istedenfor vanlig slalom øvde vi på slalom mens jeg gikk bakover.

Jeg fikk også mange gode tips når det gjelder å utvide øvelsene. Dette har jeg hatt litt problemer med. Det er greit å lære inn med target/godbit,  men jeg strir av og til med å få vekk target og med å forlenge øvelsene.

I tillegg var det kjempefin sosial trening for min tenåring; innendørs hall og ukjente hunder. Det gikk kjempefint :-)
Og det er så utrolig moro med en så ivrig og lærevillig hund! Utrolig utholdende og pauser syntes han bare var tull. "Jeg vil meeeer!!! NÅ!!!" Vi må nok fokusere litt på rotrening framover også :-)

Den store bøygen vår når det kommer til konkurranser, er nok at mor må bli tryggere i ringen. Så fort vi skal utpå og vise noe merker hundene at jeg blir usikker og så faller de ut :-(  Det skjedde selvfølgelig her også. Jeg hadde under hele kurset en kjempefokusert hund, men på slutten av dag to skulle vi gjennomgå litt i forhold til program. Ettersom jeg hadde en del ferdig allerede ble jeg "lurt" ut på gulvet - og hva skjer…? Jeg får plutselig en snusmumrikk!! Nå må jeg bare trene og trene og bli kvitt den verste nervøsiteten for å vise meg fram. Og trene på å få kontakten når han faller ut. Jeg blir alt for tafatt. Men jeg fikk noen gode råd av Frida som jeg må ta med meg. Nå som jeg har en hund med alle muligheter åpne MÅ jeg klare å få skikk på meg selv!

Vi lærte også litt rundt å finne musikk og sette opp program - og det er tydelig at det er større krav i Sverige enn Norge til et klasse 1 program. Jeg har skåret ned på mitt opprinnelige program i håp om å ha en mulighet til å kunne gjennomføre - men Frida syntes det var litt få øvelser med… Så vi får se om jeg kan få flettet inn litt mer…

Det var en toppers helg med et flott kurs, samt alenetid og "hyttekos" for mor og yngste hund. Greit å venne seg til å bo på campinghytte også, det kan det jo bli mer av hvis vi kommer oss ordentlig i ringen etter hvert :-)
Godgutten Bonso sitter bamse :-)
 
Hunder gis bort på finn… (25. februar)
Etter å ha sittet en hel dag på kontoret og sett på sola skynder jeg meg hjem for å komme meg en tur ut i skog og mark. Pakker litt å bite i og gleder meg til ut i skogen med mine to firbente venner. Men… de vennene jeg fikk med meg var èn snusulf/vimse og èn propell. Etter mye jobb, stress, kjeft og lokking (stresset og irritert mor :-()hadde vi nesten kommet oss nesten fram til skogen da det kommer en annen hund forbi… Da ble mine to håpefulle klin gærne!!! "Vi er to og vi skal ta deg!!!…" Da bar det rett hjem igjen, og så gikk mor tur i sinne for å få roet seg - og fått  innsett at det selvfølgelig er hennes skyld. Følte meg utrolig mislykket :-( NÅ skal det trenes på å gå pent! Og kun EN hund av gangen!!!

Spøkelsesalder over…? (4. mars)
Har hatt en fin hundetrene-kveld :-) Kjørte til byen, tur med Buster først og så "jyplingen". Vi så på biltrafikken, trente freestyle i Storgata (mannen ble litt bekymret da jeg kom hjem og fortalte det...) og gikk over den skumle gangbrua ved sykehuset. Han oppførte seg veldig bra - selv i skumringen - og jeg krysser fingrene for at den værste spøkelsesalderen er over (i hvert fall for denne gang...) :-)

Det store hundeåret
En liten oppsummering av noen av de gjennomførte og planlagte hundeaktivitetene for 2013.
 • Medborgertest. Vi (Bonso og jeg) har gått kurs, men ble ikke noe sertifikat på oss. Alt, absolutt alt, var fryktelig skummelt på testkvelden! Vi strøk allerede på første øvelse som var håndtering. Jeg hadde ingen forhåpninger om å klare testen da vi startet kurset, men vi trang veldig litt hverdagslydighet og miljøtrening. Kjempebra kurs, så jeg er alt i alt veldig fornøyd. Og vi prøver oss nok på testen igjen, når hormonene er litt mer på plass… :-)
 • Freestylekurs med Frida Binette - allerede blogget om.
 • På årsmøtet til Norsk Freestyleforening nå i mars ble jeg valg med i styret.  Gleder meg til å ta fatt på oppgavene og å lære miljøet og den flotte sporten vår endra bedre å kjenne.
 • Richard Curtis - sommerens store happening! Konkurranse, to dagers kurs med Richard og en dag med Karolina Petterson. Gleder meg veldig - og gruer meg vel litt også… :-) Må jo satse på å konkurrere - og det å ha en av verdens beste utøvere som dommer er litt skremmende… Men jeg har bare hørt positive ting om ham, så satser på at dette blir en kjempeopplevelse :-)
 • Freestylekonkurranse i Kongsberg. I august er jeg stevneleder når Kongsberg Hundeklubb arrangerer sin første Freestylekonkurranse. Gleder meg veldig, og håper mange finner vegen til Kongsberg så vi kan få vist fram det flotte området vårt til flest mulig.
 • Din Beste Venn instruktørutdanning, oppstart oktober 2013. Jeg er forhåndspåmeldt, og håper at jeg  fremdeles føler jeg har tid og overskudd til dette når endelig påmelding skal sendes. Åtte helgesamlinger fra oktober med avsluttende eksamen i juni 2014...

HUND ER GØY!!! :-)

Godgutten Buster i sofakroken


2 kommentarer:

 1. Så fin blogg og fine gutter du har,Vigdis :-)

  SvarSlett
 2. Takk takk :-) Artig å dokumentere litt, og fint å ha noe å gå tilbake til ved senere anledninger.

  SvarSlett