Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

torsdag 30. mai 2013

Klare eller ikke klare... det er spørsmålet...

Jeg hadde store planer om å starte i ringen med Bonso så fort han var gammel nok, og hadde tenkt å få med meg de fleste konkurransene i 2013 - men hittil har det bare blitt to rekrutt og en start i åpen klasse.  Det har stadig dukket opp nye utfordringer og vi har ikke kunnet prioritere freestyle hele tiden slik som jeg gjerne ville.

Men hva er det egentlig jeg stresser med…? Jo, jeg er så innmari nysgjerrig på om jeg er på rett spor! Passer musikken til hunden, har vi tolket musikken rett, har vi nok øvelser etc etc…? Men så vet jeg jo at gjennomføringen og kontakt/samarbeid teller veldig mye, og det har ingen hensikt å stille med en ukonsentrert hund - da er det akkurat det samme hvor mye arbeid man har lagt i fortolkning og program… Så derfor har jeg valgt å bruke vårens konkurranser som trening. Så blir vi vel klare etter hvert :-)
 
Det er i hvert fall ikke kjedelig å trene hund :-) Jeg trodde vi hadde starten på programmet inne, for Sitte bamse var en veldig populær øvelse. Men så trente vi på å stå på to, og det var gøy! Så en periode ble Sitte Bamse til å Stå på to, og det passer liksom ikke inn med neste øvelse i programmet… :o) Og Sitt - ja gjett hva det har blitt… jo det har selvfølgelig blitt til Sitte bamse :-)) Så når vi nå er ute på tur og jeg vil ha ham i sitt - så sitter han der i bamsestilling og ser så uskyldig ut <3

Uansett, det har blitt mange fine treningsøkter. Vi var på en kjempekoselig treningssamling i Horten for noen uker siden. Det ble ikke særlig fokus på program og gjennomføring - men masse annen flott trening. Litt ringtrening, litt trening på å ligge i bur og kjede seg og noen triks og småkjeder, og det til masse fine forstyrrelser.  Her var det  forbipasserende to og firbente, biltrafikk, syklister, joggere og en skateboardpark rett over bekken :-) Nydelig vær og mange trivelige to og firbente treningskompiser. Vi koste oss skikkelig!

Her er noen bilder fra vår rekrutt i Moss Kr. Himmelfartsdag. I følge bildene ser det jammen ut som om vi kom oss gjennom det meste av programmet :-) Vi danser til Cliff Richard og Summer Holiday, og som man kan se så er jeg kledd for en norsk sommerferie… ;-)Dette skulle da være Sitte Bamse :-)


For et par uker siden arrangerte freestylegruppa i Kongsberg Hundeklubb triksekurs. Det ble en kjempefin kveld hvor mange nye fikk snuse litt på den fine sporten vår. Bonso og jeg viste fram programmet vårt, slik at de kunne få et innblikk i hva triksene kunne brukes til. Det gikk faktisk ganske bra :-)  Og det ble super trening og fine utfordringer for Bonso. Da vi skulle gå fra bilen og ned til plassen måtte vi passere tett på folk og andre hunder, og det gikk bra etter å ha kjeftet litt på et par stykker… Av med bånd og greit gjennomført program - litt rot men det skyldtes først og fremst mor som surret litt med programmet et par steder. Men han var MED!!! Riktignok med litt belønning underveis, men allikevel. Etter fullført program løp han av gårde mot to andre hunder - men han snudde på hælen da jeg ropte ham inn (yess!!!) Nå fikk jeg også sett at vi klarer å gjennomføre programmet på den tiden jeg har beregnet. Og jeg er ikke så nervøs lenger for å vise meg fram :-) Det har hjulpet å være tilskuer og se at det slett ikke er farlig om ting skjærer seg - det kan nemlig skje den beste :-)

Så nå tror jeg faktisk vi snart er klare for vår første konkurranse :-)


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, nå er det vel bare å melde seg på i Lunde... Blir vi konkurrenter der?

      Slett