Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

onsdag 13. april 2016

Smeller

Smeller er noen rare greier, synes Bella...

Mandag var vi på introkurs i Smeller på Kongsberg Hundeklubb. Tanken er å kunne bruke nesearbeid som en alternativ aktivitet, både for en ung spirrevipp som kan trenge litt roligere aktiviteter og for en eldre herremann som ikke orker så mye hopp og sprett lenger.

Det var Bella som fikk æren av å være deltagende hund ettersom hun er mest interessert i å trene. Men jeg er litt usikker på om det var riktig valg... For med en hund som er vant til å trene kreativt med mye kontakt og fart ble det en interessant opplevelse... ;)

Banen var veldig fin å stå på - for ikke å snakke om de gule kassene! De kunne man stå på med forlabbene, bakbena, alle fire og så kunne man gå rundt de :)

Bella er flink på touch og target, så det gikk greit å få snuta på boksen - men det var ikke mye snusing å spore... For slike remedier skal selvfølgelig brukes til noe! Kanskje de var ment som potetarget? Nei ikke det heller nei... Jeg fikk etter hvert en litt frustrert hund som prøvde på alt mulig for å få kontakt og belønning. Men mor sto jo bare der med blikket stivt festet på boksen - ikke noe øyekontakt og ingen beskjed om hva hun skulle gjøre :( Kjedelig trening, altså!

Her må det nok jobbes for å få henne til å forstå at hun skal snuse på boksen. Får prøve å legge i en mer spennende lukt og så vente med å belønne til hun faktisk snuser.

Vi får ta tiden til hjelp, så skal vi nok få det til.  Og så skal jo Lagottoen ha en fin nese da, har jeg hørt... Jeg må bare huske å fortelle det til Bella ;)

Link til mer informasjon om hundesporten Smeller: smeller.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar