Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

torsdag 11. august 2016

En fin treningsøkt

I dag skulle vi ha vært i Moss på treningssamling, men på grunn av sykdom ble den dessverre avlyst. Det er jo sånt som kan skje, og det kommer flere anledninger. Men uansett var jeg så innstilt på at i dag skulle det trenes, så etter litt kontorjobb pakket jeg hunder, godbiter og diverse remedier i bilen og tok turen til hundehytta.

Og jammen meg ble det en veldig god treningsøkt. Jeg følte selv jeg var strukturert, og jeg tok i bruk flere av de gode tipsene jeg har fått på de to freestylekursene jeg har vært på i år.

Frida Binette's tips om å holde igjen godbiten (la henne spise den langsomt) for å få ned stresset og få en roligere hund.
Leena Inkilä's tips om å ha faste rutiner før vi skal inn i ringen.
Anita Axelsson's tips om å sette opp ringbånd, og trene detaljer med belønning på den ene siden og ringtrening uten godbiter på den andre siden. Samt å fokusere på transportetappene.

I ringtreningen varmet vi forsiktig opp og jeg lot henne slite litt med å få belønningen. Når hun var rolig, tok jeg av belønningsbeltet, fikk henne i posisjon, gikk mot ringen, ned i sitt og vent. Så gikk vi rolig sammen inn i ringen og i startposisjon. Vi avsluttet med en super gjennomføring av dette :)

Vi fikk også trent litt på programmet, og nå begynner avslutningen også å komme seg, men den er ennå ikke helt i boks. Det er bare fjorten dager til neste konkurranse, så det er bare å stå på fremover.... Den største utfordringen i neste konkurranse blir nok uansett at den er på hjemmebane, og for første gang på grus. Og jeg har vært litt dum som har latt henne springe mye løs på banen når vi har gått tur i området. Så nå trenger hun mengdetrening på å være rolig og ikke løpe etter steiner og kongler, og har laget meg noen planer rundt treningen fremover. Så får vi håpe vi kommer i mål.

Dette ble jo mye om Bella's trening - men Buster-gutten var jo også med. Og så flink han og, atte <3 Jeg prøver å variere treningen med ham og finne på litt nytt og spennende, uten at det er for vanskelig eller belastende. Vi trente blant annet litt posisjoner på plattform. Jeg forventer ikke så mye, det viktigste er at han mestrer og får masse ros og belønning for å være med. Og så er han jo beste "pausehunden" :)

Det ble en fin dag, og veldig koselig at Nina og Müsli kom og holdt oss med selskap en periode :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar