Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

onsdag 3. august 2016

Norsk Freestyleforenings sommerkurs

I helgen var det "jentene på tur helg" for Bella og meg. Da gikk nemlig sommerens kurs i regi av Norsk Freestyleforening av stabelen. Kurset ble holdt i idylliske omgivelser på Søve videregående skole i Nome, Telemark.

Instruktører i år var finske Leena Inkilä og svenske Anita Axelsson, to meget dyktige damer, både som utøvere og instruktører. Det viste seg også at de utfylte hverandre på en super måte.

To engasjerte instruktører, Leena til venstre og Anita til høyre.
Foto: Anniken Jensen
Deltagerne ble delt i to grupper, og hver gruppe fikk en hel dag med hver instruktør. Bella og jeg var i gruppe en, som hadde Leena på fredag. I første økt kunne vi trekke en utfordring som vi skulle trene på. Jeg trakk "gå sidesteg bak fører". Vi kom godt i gang med å trene Bella i å stå rett bak meg, men det ble en litt annerledes og "rar" måte å trene på. All den tid øvelsen skulle foregå bak min rygg, var det vanskelig å se når jeg skulle belønne... Leena klikket da for riktig posisjon, og jeg belønnet vekselsvis fra høyre og venstre side, etter Leenas beskjeder. Ganske så passiv trening fra min side... :) Men vi får jobbe med øvelsen hjemme foran speilet, og så gå videre til å gå sidesteg.

   Ser kanskje litt rart ut... :)
Foto: Anniken Jensen
I andre økt på fredag tok Leena for seg forberedelse for konkurranseringen, og vi fikk mange nyttige tips for å "startet på rett fot" når vi skal inn i ringen.

Fredagen ble avsluttet med pizza og supert foredrag med tema fokus i treningen.

En liten lekestund med ny venninne, Hip-Hip :)

Og så var det kvelden... :)
På lørdag var det vår gruppe sin tur til å ha Anita som instruktør. Første økt var konkurransetrening, hvor det var satt ut skilt a la en rallybane og vi måtte gjøre triks/HtM posisjoner som sto på skiltene. Dette skulle gjøres med best mulig flyt og på tid. Det er ikke alltid det lønner seg å ha en veldig kreativ hund... - for alle skilt og kjegler ble av Bella betraktet som rekvisitter man skulle gjøre noe med - enten gå rundt, hoppe over eller stå på... Men hun er jo bare herlig ivrig.

Vi fikk gå banen to ganger, og fikk individuell tilbakemelding. Og ikke uventet ble transport mellom triksene tatt fram som noe vi må jobbe med. Og det er jo også noe jeg selv har planlagt å trene en del på fremover, som en del av det å få litt mer kontroll på frøkna i ringen. Vi hadde så smått begynt å trene på posisjon en ("plass"), og det fikk vi trent mer på i den individuelle tiden i andre økt på lørdag. Her belønnet jeg transporten og ikke triksene.
Og vi gikk og gikk...
Alle bilder: Hanne Bache-Mathiesen Henriksen
Lørdagens "foredrag" startet med konkurranse i ballkasting :) Som selvfølgelig etter hvert ble dreid mot mål og forventninger i hundetreningen. En flott kurskveld ble avsluttet med hyggelig grilling, og så ble det tidlig kvelden for de fleste :)
Nina oppnår sitt mål - en tennisball rett i bøtta :)
På søndag var temaet "Competition - High lights and ego boost". Her skulle "den lille mannen" som sitter på skulderen vår og forteller oss at vi ikke klarer det vekk. Alle skulle i ringen og etterpå var det tilbakemelding til hver enkelt, og disse skulle være utelukkende positive :) Jeg valgte å kjøre Bella sitt program, selv om vi har hatt ferie og ikke trent noe særlig på det i det siste. Og frøken Bella var i hundre og storkoste seg i ringen som vanlig - tjo og hei :D Det var veldig mange flinke ekvipasjer å se, det lover godt for sportens fremtid :)

Dette viste seg å bli en følelsesladet avslutning på et supert kurs. Når man er god og sliten etter flere dagers jobbing, og så blir overøst med godord, satt tårene løst hos flere. Men en utrolig flott og koselig avslutning <3
På vei inn i ringen for konkurransetrening
Foto: Mari Nagel-Røkholt

Jippi! Ferdig! :D
Foto: Mari Nagel-Røkholt
Tusen takk til arrangører, instruktører og alle flinke og hyggelige kursdeltagere
for en strålende helg!


Søndag kveld på campingen :) <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar