Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

mandag 23. januar 2017

Reise til Sverige - nye regler

Fra 1. januar 2017 ble det nye og skjerpede krav til behandling av hunder som skal være med på utenlandstur. Det er ikke lenger mulig å engangsbehandle mot revens dvergbendelorm i Norge før korte turer over grensa. 

Behandling må gjøres av veterinær i det landet hunden er i før den kommer til Norge, og behandlingen må gjøres mellom 120 timer og 24 timer før innreise til Norge. 

Om man ønsker å stå fritt til å reise på kort varsel, er den eneste måten å gjøre det på at hunden får to behandlinger med minimum en dag og maksimum 28 dagers mellomrom før utreise og en behandling innen 28 dager når den er tilbake. Deretter kan den behandles minst hver 28. dag. Da kan den fritt reise over grensa, så lenge den får denne faste behandlingen. Kan jo være kjekt om man stadig er på svippturer til Sverige :) 

Forvirrende? Snakk med din veterinær i god tid før du har tenkt deg på tur :)
Les mer på Mattilsynets webside - her.

Bella er i gang med sin behandling for å kunne reise til Sverige for å konkurrere om et par uker. En tablett er gitt av veterinær og registrert i papirene, og så blir det en tur til veterinæren for ny tablett dagen før avreise. Og en ny tablett igjen innen 28 dager etter at vi er tilbake.

Omstendelig, ja... men nødvendig. Denne bendelormen er ufarlig for hunder, men kan forårsake svært alvorlig sykdom hos mennesker. Jeg ønsker ikke at vi skal være redde for å plukke bær i skogen, av frykt for den ekle revens dvergbendelorm og sykdommer den kan føre med seg...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar