Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

lørdag 1. april 2017

Kurs med Siv Svendsen

I går var Bella og jeg på et supert kurs i regi av Hund i Fokus.

Tema var belønningsteknikk, engasjement, smarte forkunnskaper og glede i treningen,  og ble holdt av den dyktige hundetreneren Siv Svendsen. Du kan lese mer om henne her: http://www.sivsvendsen.no/about/


Det ble en hel dag med mye lek og moro 😊 Det var 8 deltagere med hund, samt noen observatører, og alle hundene fikk tre økter med trening hver. Siv hadde med seg en kjempestor bag full av masse morsomme leker. I første økta fikk vi teste de forskjellige typene leker for å finne ut hva vår hund likte best. Det var morsomt å se hvordan hundene reagerte på de forskjellige lekene. Hvordan var farten når de løp etter leka, hvor fort grep de den, holdt de fast, hvordan var kroppsspråket? Mange av hundene var ganske tydelige på hvilke leker de foretrakk.Se DEN lekehaugen i bakgrunnen da :)

Siv i aksjon med sin hund.
Foto: Nina Haaland

Foto: Jessica Karlgren

Foto: Jessica Karlgren

I farta...!!!
Foto: Jessica Karlgren

Denne var litt rar og ekkel...
Foto: Jessica Karlgren

Siv og Bella i aksjon :)
Foto: Jessica Karlgren

Dette ble nok en favoritt :)
Foto: Jessica Karlgren

Etter lunsj ble det satt opp fire kjegler. Her skulle vi gjøre en øvelse ved hver kjegle og holde kontakt med hunden på transporten mellom kjeglene. Vi valgte selv øvelsene og hvordan vi skulle komme oss fra kjegle til kjegle. Dette fikk vi gjøre to ganger. Jeg valgte noen av øvelsene fra programmet vårt, og prøvde å belønne på flere forskjellige måter. Nå er jo dette stort sett øvelser hun kan godt, så det ble ganske forstyrrende og ganske så klossete med belønningene. Andre gangen belønnet jeg mindre og det gikk bedre. 

I tredje økta fikk vi velge hva vi ville trene på. Jeg valgte å få litt hjelp til rygginga, og belønne med lek. For å få til rygginga uten stopp må jeg gå litt tilbake og bruke noen hjelpemidler igjen. Og så skal jeg øve meg på å belønne med lek!

Mor forklarer hva som er problemet, og Bella følger med :)
Foto: Nina Haaland

Rygging ved hjelp av planke.
Foto: Nina Haaland

Det var et veldig lærerikt kurs, og det er alltid gøy å få noen flere verktøy i verktøykassa. Planen framover er å belønne mye mer med lek, og å få opp verdien på denne belønningen.

Jeg er jo litt bortskjemt som har en hund som alltid er klar til å jobbe, men det er jo ikke sikkert det vil fortsette slik, så det er viktig å lære seg litt forskjellige teknikker for belønning. Og så var det veldig gøy og lærerikt å se hvordan Siv jobbet for å få opp motivasjonen til de hundene som ikke var så interessert i å leke i utgangspunktet. Her var det mange nyttige tips å ta med seg.

Til slutt en liten "note to self": Ikke "mist" hunden etter belønningen. Det er viktig å huske på å ha kontakt fra du tar den ut av bur/av teppet og til den er tilbake på hvileplassen igjen og treningsøkta er over.


Takk for et morsomt kurs! Nå skal lekekassa fylles opp med litt nytt "snacks". Mor har allerede vært på nett og bestilling er sendt. Så nå er det bare å glede seg 😊               

2 kommentarer:

 1. Du oppsummerer det så fint!!
  Den rygginga hadde jeg behov for å lære også
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja, det var greit å få sett litt på den rygginga. Jeg har jobbet en del sånn, men så har jeg litt lett for å gå litt fort fram da... og da blir det gjerne sånn at man oppdager at øvelsen satt visst ikke helt som den skulle ;)

   Slett