Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

onsdag 8. november 2017

Bobilfrue - hva hvis det regner...

Etter forrige innlegg - min solskinnshistorie fra bobilferien - fikk jeg blant annet spørsmål om hva man gjør om det regner. Hva med gjørmete hunder etc 😱

Vi var jo veldig heldige med været, men selvfølgelig kan man også være uheldige, særlig om man velger å holde seg på disse breddegrader. Men det som er så fint med hus på hjul er at man kan reise etter finværet 😊

Vi hadde litt regn underveis, men bare i perioder. Og da valgte vi å forflytte oss. Og det supre er jo at du ikke behøver å bevege deg ut av bilen. Du har alt med deg, både kjøkken og bad, og kan stoppe for å spise lunsj akkurat når og hvor du vil, og alt er tilgjengelig i bilen.

Selvfølgelig må hunder luftes, men da prøver man å legge lufteturene til perioder med opphold. Ved regnvær trenger man heller ikke å stoppe og gå tur i tjukkeste skauen, men heller legge turene til asfalterte områder.

Bella er jo en bad- og gjørmehund og det var litt spennende hvordan det skulle gå. Men det gikk stort sett greit. Etter bad holder det som regel med litt lufttørking. Om det er litt sølete poter kan de sikkert skylles av i dusjen, men dette testet jeg ikke ettersom vi hadde leid bil. Som jeg nevnte i forrige innlegget var campingplassene veldig fine og tilrettelagt og noen av de hadde egne hundedusjer.

Med stort sett fint vær behøvde vi ikke å lage noe særlig middag inne i bilen. Vi valgte heller å grille, og spiste også noen måltider ute da vi var på dagsturer. Helt supert at hundene var velkomne overalt på uteserveringene og kunne ligge under bordet og slappe av mens vi spiste.

Det fine med denne typen ferie er at det blir masse nye inntrykk for hundene og at de derfor er gode og slitne når de kommer inn i bilen for kvelden.

Når det gjelder kjøreetappene hadde vi en hund i sikkerhetssele og en i bur som sto trygt plassert mellom to vegger i kjøkkenavdelingen. Tanken var at de skulle bytte på, men de fant fort sitt yndlingssted. Bella foretrakk buret, mens Buster helst ville sitte i setet i bilbeltet.

Nå er jo dette bare min erfaring fra ferie i Sverige, men kanskje kan det komme et innlegg om hund i bobil fra andre, sydligere strøk en gang i fremtiden også... 😉


Ja, vi hadde regn, men da var vi på veien :)

Greit å slippe å gå ut for å finne seg et spisested
Lunsj i bilen mens far er på shopping

Bella må tørke litt etter badetur før hun får slippe inn i bilen

Garasjen (oppbevaringsrommet) kan brukes som hunderom

Kveldskos inne i bilen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar