Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

onsdag 8. november 2017

Bobilfrue - med hund i bobil

Etter mange år med camping på fast plass, med spikertelt og det hele, har vi begynt å leke litt med tanken på å bytte ut det stasjonære med bobil og nye eventyr. Det frister å kunne reise rundt og oppleve litt nytt, se nye steder og gå noen nye stier. Vi fant derfor ut at vi ville teste dette nomadelivet i sommer, spesielt med tanke på hvordan det fungerer med hund i bobil.

Bilen ble hentet i Drøbak en søndag i august, og etter å ha erstattet det hvite sengeteppet med medbragte hundevennlige pledd, satte vi nesa mot Svenskegrensa.

Sengen dekket med pledd, klar til å ta imot de
firbente campingturistene :)
Vi er klare!
Planen var å reise etter solen, men det var ikke helt enkelt i år. Den sola har på en måte levd sitt eget liv... Men vi tok sjansen på at vi ville finne den i Sverige. Vi hadde hørt at det skulle være fint nedover langs kysten og også rundt Väneren, og at campingplassene i Sverige var fine. Så det var verdt å sjekke ut. Første overnatting ble bestilt på en plass rett over grensen. Greit å ikke ha så lange etappen første dagen når man er ny i gamet og ikke helt inncampet i bilen. En helt grei og enkel plass uten de helt store fasilitetene.

Framme på første stoppestedet, Strømstad

Morgentur over "til den andre siden" :)

Andre natten var bestilt på en plass i Kungshamn, og vi hadde valgt en asfaltert oppstillingsplass rett ved vannkanten. Faktisk så nær vannet at jeg nesten ble sjøsyk da vinden tok tak i bilen, og alt du så utenfor vinduet var havet som beveget seg :)


Ikke rart jeg hadde følelsen av å være på båt :)

Rett ved Kungshavn ligger en av Bohusläns største ferieidyller, nemlig Smøgen, som vi på forhånd hadde blitt anbefalt å besøke. Ettersom været ble fint, bestemte vi oss for å ta en ekstra natt her, og vi tok buss til Smøgen og koste oss med god lunsj og godt drikke. Hjemturen tok vi delvis med båt og delvis til fots. Ingen problem med hund hverken på buss eller båt. Og heller ikke på uterestaurantene.  Smøgen har sjarmerende trehusbegyggelse, koselige rorbuer og en hyggelig brygge med masse butikker og restauranter.


Båttur - no problem :)
Det var stort sett veldig greit med hund i Sverige, de var velkomne nesten over alt. Noen av campingplassene hadde til og med egen hundedusj. Men om vi hadde vært glade i å bade, hadde vi nok hatt et lite problem, for på badestrendene var det dessverre ikke lov med hund. De ble henvist til egne badesteder.

Etter tre netter langs kysten, satte vi kursen inn i landet, for å reise Väneren rundt. Første stopp var Mariestad, og også her ble vi to netter. Man kommer fort i snakk med andre med bobil  og det er alltid noen som er kjent i området. Så vi fikk av en nabo beskjed om at det var veldig greit å gå inn til byen. Noe som viste seg å stemme. En fin tur gjennom Gamla Ekuddens naturreservat, med kuer og flott natur.
Hvem er du?

Mariestad

Litt kunst underveis

Kjekt med gangavstad fra campingen ;)

Og her ligger vi... under bordet...
Men vi fikk servert vann, da ;)

Ekudden camping, Mariestad
God plass til hundene, og ekstra stolpe til å binde fast i :)
Koselig med "picnic"
Solnedgang ved Väneren
Siste overnattingsstopp ble i Karlstad, på Skutberget Camping. Her fikk vi en super plassering, med et stort grøntområde rett bak oss. God plass mellom bilene og skygge for hundene. Skutberget er en nydelig plass, med store og varierte områder og mange muligheter til aktiviteter. Jeg kjente plassen litt fra før, da jeg har vært på Summer Camp her en gang. I hva? Freestyle, selvfølgelig :)
God plass på flotte Skutberget Camping.

Ikke akkurat Weber, men godt ble det :) På vegen mellom Mariestad og Karlstad stoppet vi på det lille stedet Sjötorp, ved Gøta kanal. En idyllisk liten plass.


Konklusjonen etter vår prøvetur med bobil er at det er en super form for ferie, og at det ikke er noe problem å ha med hunder. Det frister helt klart til gjentagelse!

Noen bilder som viser at hundene trives godt i bilen:

Full oversikt :)

Mange liggeplasser


Hva skjer a?

Dusjen ble eget hunderom :)


En tur full av spennende opplevelser :)Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur 😊Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar