Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

søndag 25. november 2018

Vårt første Norgesmesterskap

Da har Bella og jeg pushet noen grenser og deltatt på vårt første mesterskap, NM i Freestyle 😅 Det gikk dessverre ikke så bra som jeg hadde håpet, men jeg tror vi kom oss gjennom det med æren sånn noenlunde i behold 😊

Fra åpningen.
Deltagerne ble etterpå intervjuet på direkten av speaker Eirin :)

Tatt i betraktning den siste treninga - hvor ingenting fungerte - samt Bellas innbilte valper, så tror jeg at jeg skal være veldig fornøyd. Jeg var litt skuffet da vi gikk av banen, da det ble en del vegring og rot underveis, og jeg var spesielt frustrert over at det var øvelser som alltid pleier å fungere som skapte de største problemene. Men vi fikk veldig mange gode tilbakemeldinger fra publikum og medkonkurrenter, så skuffelsen snudde raskt til godfølelse over det vi faktisk fikk til, og over at publikum liker programmet vårt.

Jeg har nå sett på filmen et par ganger. Første gangen ble følelsen jeg hadde bekreftet, at det var mye tull underveis. Andre gangen tok jeg på meg "publikumsbrillene" og fokuserte på hva vi faktisk gjorde - og da ble jo opplevelsen så mye mer positiv. Det er en fordel at publikum og dommere ikke vet hvordan programmet egentlig skal være, for da sees jo ikke feilene så tydelig 😏 Og best av alt er jo at jeg har en glad og fornøyd frøken med meg i ringen 😍To dommere ga oss faktisk "bestått" på utførelsen, men jeg er nok selv mest enig med den dommeren som syntes det ikke var godt nok for klassen 😉

Dommer 1: 7,5 - 7,5 - 8,2
Dommer 2: 7,0 - 7,0 - 8,2
Dommer 3: 7,9 - 7,4 - 8,9
Dette ga oss en sluttpoengsum på 23,2 - og det sier jeg meg fornøyd med.

Når ting ikke går som det skal, kan dette trekke ned i flere kategorier. Hvis vi tuller med øvelser og mister flyten, trekker dette ned i utførelsen - i tillegg til at det trekker i vanskelighetsgrad, da vi jo ikke får vist øvelsen slik den var ment. Det kan også føre til at vi ikke følger musikken helt som planlagt, og at det derfor også blir trekk i musikk og fortolkning.

I utgangspunktet var det fem påmeldte til FS NM, og jeg var veldig fornøyd med det fordi jeg ikke hadde lyst på pallplass hvis vi gjorde det dårlig. Det viste seg at en deltager måtte trekke seg på grunn av hundens helse, og så disket en ekvipasje seg da fører ikke syntes de fikk til det de skulle. OK - så da var jeg plutselig i den situasjonen at jeg var garantert pallplass... Mistrivdes litt med tanken, men ble veldig glad da jeg fikk dommernes poeng og kritikkskjemaer - for 23,2 poeng er da slettes ikke dårlig 😊

Norgesmester i Freestyle 2018 ble Connie Lobsgaard og Diva med sitt herlige Emil i Lønneberga program og sølvet gikk til Marianne Elise Methi og Vega med et flott trollmannsprogram. Det er en ære å ha stått på pallen sammen med dere! 😍
Norgesmester i Heelwork to Music (den andre grenen i Kreativ Lydighet) ble Eva Byrkjeland og Juba, og sølvet i denne grenen gikk til Tina Kjerpeseth Hosen og Bianca.
GRATULERER så masse til dere alle! 💓

Jeg gleder meg til 2019 og nye opplevelser og nye utfordringer 😊 Neste år skal vi ta opp kampen mot eliten ved bevisst jobbing på de tingene som ikke fungerer i dag 😉 Og så skal jeg finne litt mer "krydder" for å øke vanskelighetsgraden littegrann.

Dagen ble selvfølgelig helt super sammen med en fantastisk gjeng. Etter at NM var ferdig ble det arrangert stevne for klasse 1 og 2, og det var jo veldig deilig å kunne slappe helt av og nyte alle de flinke ekvipasjene i disse klassene etter at NM presset var over. Utrolig mange flinke nykommere som jeg håper vil satse på sporten framover! Det ble en veldig lang og slitsom dag for både hunder og mennesker, og vår debut i den uoffisielle klassen 6+ ble dessverre ødelagt av at Bella var så sliten og stresset at hun utagerte mot en av de andre hundene i gruppa. Men dette er en egen historie som jeg eventuelt får lage et eget blogginnlegg om. Veldig synd, men jeg prøver å ikke la dette ødelegge gleden over en fin NM debut.

Tusen takk til arrangør, medhjelpere, dommere, medkonkurrenter og publikum, og en spesiell takk til mann og datter som tok turen for å bivåne mor og Bella i NM ringen 😊Premieutdeling ved dommerne. Fra venstre:
Ellen Christensen, Hanne Bache-Mathiesen Henriksen og Salla Haavisto (fra Finnland)

Til venstre: Marianne Elise Methi og Vega (sølv) I midten: Norgesmester Connie Lobsgaard og Diva 


💓
2 kommentarer:

  1. No vart eg veldig imponert! Fikk ikkje sett dekkan i går men her var det masse bra bra Vigdis!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Eva :) Til tross for en del vegring og tull, så fikk vi jo til en god del. Så tenk hvordan dette blir når alt funker...hehe... ;)

      Slett