Svansen´s Dancing Crew

Svansen´s Dancing Crew

lørdag 28. mars 2020

Aktiviseringsspill

Det hender jeg får litt inspirasjon fra hunder jeg følger på Instagram og andre sosiale medier.  Lagottoen Elvis koste seg her om dagen med aktiviseringsspill i sin hjemme-karantene i Canada, og da kom jeg på at vi har jo akkurat samme spillet liggende på boden 😊 Det vil si, vi har ikke bare ett, men fire forskjellige Nina Ottosson aktiviseringsspill...😂

Disse spillene er kjempefine å bruke når hunden trenger litt ekstra hodetrim, og du kanskje ikke orker å være så kreativ der og da. Og som nå, når all organisert trening er avlyst og du trenger litt ekstra hjelp for å aktivisere hunden.

Bella blir som regel litt vel ivrig og lettere "desperat" - da det jo handler om å få tak i godbitene som lukter så godt... Så dette er ikke noe sovepute og noe som hundene kan holde på med på egenhånd. Det beste er om man kan være tilstede og veilede litt underveis. På noen av spillene kan vanskelighetsgraden justeres, og gjøres enklere i starten og økes etter hvert.

Dette er den enkleste varianten vi har. Her skal egentlig klossene skyves litt og løftes vekk for å få tak i godbitene som ligger under. Bella er ikke veldig tålmodig, så klossene blir vel mer gravd vekk enn dyttet... Funker det også... 😉😂





En litt vanskeligere variant, hvor "knotter" må skyves på for å dytte godbitene ut. Bella har litt lett for å bruke tunga og prøve å spise godbitene der de er, så hun trenger litt hjelp for å gjøre det på riktig måte.

All done :)

Neste spill ble kjøpt inn på Dogs4All for noen år siden, og ble testet ut og funnet litt for vanskelig. Det ble lagt vekk og faktisk glemt helt til nå. Her skal alle klossene fylles med godbiter og fordeles i "banen" og så må klossene skyves hele veien fram til åpningen for å få ut godbitene. Klossene bar tydelig preg av at her har hun gått på med "harde skyts" og prøvd å bite seg igjennom til godbitene... Vi startet derfor litt enkelt denne gangen, med bare to klosser plassert like ved "utgangen". Men det tok ikke lange tiden før jeg kunne sette alle fem klossene i enden av spillet, og hun brukte pote og snute til å flytte klossene rundt.


En liten filmsnutt av starten, med bare to klosser i banen.

Full bane, med alle klossene plassert lengst vekk fra åpningen.


Vårt nyeste spill ble kjøpt inn på Crufts for et år siden, og har ikke vært så mye i bruk ennå. Men nå er det på tide å ta det i bruk, så Bella skal få nok hjerneaktivitet. I dette spillet skal hunden bruke labb eller snute for å flytte på lokk for å få tilgang til godbitene.



Dette spillet kan også gjøres vanskeligere ved å låse lokkene, slik at de små hvite håndtakene må dras ut for å kunne flytte lokka. For å gjøre det enklere for Bella å dra i håndtaket flettet jeg en liten snor av noen remser stoff og festet den til håndtaket. Så tok vi en liten treningsøkt med å trene på å trekke i denne snora. Se film av innlæring under :) PS. Før jeg festet snora i spillet, lekte vi litt med det og hadde litt drakamp for å få opp interessen for snora. Neste trinn blir å sette spillet ned på gulvet og fortsette treninga av å trekke i snora der.



Jeg avslutter gjerne disse aktiviseringsøktene med godbitsøk i snusematte. Snusematte er fleece-strimler festet til en matte, og så gjemmes det godbiter innimellom fleecen. Grunnen til at jeg avslutter med dette er at snusinga her foregår litt roligere og kontrollert - og hun får dermed roet seg litt ned. Snusematter kan kjøpes ferdig, eller lages selv - for de som er litt "handy"... 😉






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar