Dansecrewet

Dansecrewet

onsdag 1. april 2020

1. april - men båndtvang er ingen aprilspøk

I dag er det 1. april og starten på den ordinære båndtvangen, som varer til og med 20. august. Denne båndtvangen er ikke på grunn av at folk uten hund skal få gå i fred i skogen, nei den er opprettet for å ta vare på husdyr og ville dyr i denne perioden. Dette er nemlig tiden for mange dyrefødsler både i skogen og hos bøndene, og disse små kan ikke ta vare på seg selv og de kan bli skremt eller jaget til døde av løse hunder. Og disse små kan være hvor som helst, og ligger godt gjemt der du minst aner det. Så derfor: båndtvangen skal respekteres!


Hundeloven - § 6. Sikring av hund ved båndtvang m.m.
I tiden fra og med 1. april til og med 20. august skal en hund bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt, slik at ikke den kan jage eller skade storfe, sau, geit, fjærfe, rein, hest eller vilt, herunder viltets egg, reir og bo.

Lov om hundehold (hundeloven) kan leses i sin helhet her: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2003-07-04-74


Men selv utenfor denne tiden med båndtvang finnes det lover og regler for hvordan vi og hundene våre skal oppføre oss. Det er ikke fritt fram og ok å slippe hunden løs resten av året heller. Du skal ha kontroll over hunden din til enhver tid. Derfor er det så utrolig viktig å ha en god innkalling. Jeg har skrevet litt om hvordan jeg trener og praktiserer innkalling i et tidligere blogginnlegg, http://busterogbonso.blogspot.com/2017/08/hurra-21-august.html

Her er en liten film av Bella som jeg tok på en av ukas turer. Her tester jeg "superinnkallingen" når hun er på vei bort fra meg i god fart (det tok noen sekunder å klare å stoppe og snu i den farta hun hadde 😅 )Først når man vet at man har en hund som kommer på innkalling kan man ha den løs - altså når det ikke er båndtvang. Mitt tips: finn dere et inngjerdet område og tren masse på å få hunden til å "snu på femøringen" og komme til deg, uansett hva den driver med! Når hunden kommer på denne innkallingen er det 17. mai og julaften på en gang, med masse belønning. Det skal være kjempekult å komme til deg - mye kjekkere enn alle verdens spennende ting! 😉

Tenk så mye bedre det blir for både deg og hunden din om hunden kan få løpe løs i skog og mark når båndtvangen er slutt til høsten!

Lykke til!

Om du ønsker hjelp til treningen, ta gjerne kontakt for en privattime 😊 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar